Ukusni Recepti

Piletina u kari sosu

Kada se meki i sočni komadi pilećeg mesa upare sa kari sosom jelo dobija bogat i složen ukus koji je ujedno i pikantan i blag. Ovo jelo je sjajan izbor za sve one koji traže ukusno i zdravo jelo koje se lako priprema, a zadovoljiće i najzahtevnije ukuse. Uživajte u pripremi i prijatno!

Piletina u kari sosu

Recipe by adminCourse: Ručak
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

25

minutes
Calories

400

kcal

Kada se meki i sočni komadi pilećeg mesa upare sa kari sosom jelo dobija bogat i složen ukus koji je ujedno i pikantan i blag. Ovo jelo je sjajan izbor za sve one koji traže ukusno i zdravo jelo koje se lako priprema, a zadovoljiće i najzahtevnije ukuse. Uživajte u pripremi i prijatno!

Sastojci

  • 500g pilećeg filea

  • 1 crni luk

  • 2 čena belog luka

  • 2 kašike kari začina u prahu

  • 1 kašika maslinovog ulja

  • 1 šolja kokosovog mleka

  • so i biber po ukusu

Koraci

  • Isecite pileći file na kockice.
  • Isecite crni luk i beli luk na sitno.
  • U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite crni luk i beli luk dok ne postanu mekani.
  • Dodajte pileće kockice i pržite dok ne porumene.
  • Dodajte kari prah i promešajte.
  • Dodajte kokosovo mleko i kuvajte na srednjoj vatri dok se sos ne zgusne.
  • Posolite i pobiberite po ukusu.