Kada se meki i sočni komadi pilećeg mesa upare sa kari sosom jelo dobija bogat i složen ukus koji je ujedno i pikantan i blag. Ovo jelo je sjajan izbor za sve one koji traže ukusno i zdravo jelo koje se lako priprema, a zadovoljiće i najzahtevnije ukuse. Uživajte u pripremi i prijatno!
Piletina u kari sosu
Course: RučakServings
4
servingsPrep time
15
minutesCooking time
25
minutesCalories
400
kcalKada se meki i sočni komadi pilećeg mesa upare sa kari sosom jelo dobija bogat i složen ukus koji je ujedno i pikantan i blag. Ovo jelo je sjajan izbor za sve one koji traže ukusno i zdravo jelo koje se lako priprema, a zadovoljiće i najzahtevnije ukuse. Uživajte u pripremi i prijatno!
Sastojci
500g pilećeg filea
1 crni luk
2 čena belog luka
2 kašike kari začina u prahu
1 kašika maslinovog ulja
1 šolja kokosovog mleka
so i biber po ukusu
Koraci
- Isecite pileći file na kockice.
- Isecite crni luk i beli luk na sitno.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite crni luk i beli luk dok ne postanu mekani.
- Dodajte pileće kockice i pržite dok ne porumene.
- Dodajte kari prah i promešajte.
- Dodajte kokosovo mleko i kuvajte na srednjoj vatri dok se sos ne zgusne.
- Posolite i pobiberite po ukusu.