Ukusni Recepti

Pileći sataraš

Sataraš kao takav je vrlo ukusan, a još sa piletinom postaje jako fin ručak sa kojim ne možeš pogrešiti. Ovo jelo je prilagodljivo vašem zadovoljstvu time što sastojke možete smanjiti i povećavati u količinama povrća ili mesa koje vam odgovara. U sataraš možete dodati malo sušenog origana za dodatni ukus. Uživajte u pripremi i prijatno!

Pileći sataraš

Recipe by adminCourse: Večera
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

35

minutes
Calories

300

kcal

Sataraš kao takav je vrlo ukusan, a još sa piletinom postaje jako fin ručak sa kojim ne možeš pogrešiti. Ovo jelo je prilagodljivo vašem zadovoljstvu time što sastojke možete smanjiti i povećavati u količinama povrća ili mesa koje vam odgovara. U sataraš možete dodati malo sušenog origana za dodatni ukus. Uživajte u pripremi i prijatno!

Sastojci

  • 4 pileća filea

  • 2 crna luka

  • 2 čena belog luka

  • 2 paprike

  • 1 šolja iseckanog paradajza

  • 1/2 šolje paradajz soka

  • 1 kašika maslinovog ulja

  • so i biber po ukusu

Koraci

  • Isecite pileće filete na kockice.
  • Isecite crni luk, beli luk i paprike na sitno
  • U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite crni luk i beli luk dok ne postanu mekani.
  • Dodajte paprike i pržite dok ne omekšaju.
  • Dodajte iseckane kockice pilećih fileta i pržite dok ne porumene.
  • Dodajte iseckani paradajz i paradajz sok.
  • Kuvajte na srednjoj vatri dok se sos ne zgusne.
  • Posolite i pobiberite po ukusu.