Sataraš kao takav je vrlo ukusan, a još sa piletinom postaje jako fin ručak sa kojim ne možeš pogrešiti. Ovo jelo je prilagodljivo vašem zadovoljstvu time što sastojke možete smanjiti i povećavati u količinama povrća ili mesa koje vam odgovara. U sataraš možete dodati malo sušenog origana za dodatni ukus. Uživajte u pripremi i prijatno!
Pileći sataraš
Course: Večera4
servings15
minutes35
minutes300
kcalSataraš kao takav je vrlo ukusan, a još sa piletinom postaje jako fin ručak sa kojim ne možeš pogrešiti. Ovo jelo je prilagodljivo vašem zadovoljstvu time što sastojke možete smanjiti i povećavati u količinama povrća ili mesa koje vam odgovara. U sataraš možete dodati malo sušenog origana za dodatni ukus. Uživajte u pripremi i prijatno!
Sastojci
4 pileća filea
2 crna luka
2 čena belog luka
2 paprike
1 šolja iseckanog paradajza
1/2 šolje paradajz soka
1 kašika maslinovog ulja
so i biber po ukusu
Koraci
- Isecite pileće filete na kockice.
- Isecite crni luk, beli luk i paprike na sitno
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite crni luk i beli luk dok ne postanu mekani.
- Dodajte paprike i pržite dok ne omekšaju.
- Dodajte iseckane kockice pilećih fileta i pržite dok ne porumene.
- Dodajte iseckani paradajz i paradajz sok.
- Kuvajte na srednjoj vatri dok se sos ne zgusne.
- Posolite i pobiberite po ukusu.