Očistite i osušite piletinu (bataci/karabatci), zatim utrljajte so, biber, beli luk u prahu i peršun. Ostavite da odstoji 10 minuta da se ukusi prožmu.
U dublji tiganj ili lonac zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Ubacite piletinu i kratko je pržite sa svih strana dok ne dobije finu boju. Izvadite i ostavite sa strane.
U istu posudu dodajte seckani luk i dinstajte ga dok ne postane staklast.
Dodajte seckan paradajz i dinstajte oko 10 minuta. Zatim ubacite paprike i dinstajte dalje uz povremeno mešanje dok paprike ne omekšaju (oko 20 minuta).
Kada povrće bude napola gotovo, sklonite posudu s vatre. Prebacite povrće u pripremljenu tepsiju.
Po vrhu poređajte prženu piletinu, začinite po želji, poravnajte površinu.
Ugrejte rernu na 200 °C pa stavite tepsiju u rernu i pecite oko 45 minuta dok piletina ne porumeni, a sataraš ne dobije zapečenu površinu po ukusu.