Go Back

slatko testo

Porcije: 8
Obrok: Dessert
Kuhinja: Mediterranean

Sastojci
  

  • 600 g brašna
  • 250 ml mlakog mleka
  • 8 g suvog ili 25 g svežeg kvasca
  • malo soli
  • 5 kašika ulja
  • 2 jaja
  • 3 kašike pavlake
  • džem po izboru

Method
 

  1. U mlako mleko dodajte kvasac i malo šećera, pa ostavite da odstoji dok ne zapeni.
    dodavanje kvasca i šećera u toplo mleko
  2. U većoj činiji pomešajte brašno, so, jaja, ulje i pavlaku. Dodajte pripremljeni kvasac i zamesite glatko testo. Pokrijte ga i ostavite da naraste oko 1 sat.
  3. Naraslo testo podelite na 3 dela.
    na radnoj površini su 3 loptice od testa
  4. Svaki deo razvaljajte u pravougaonik, premažite džemom, pa urolajte u štrudlu.
    žena na razvučeno testo filuje džem od šljiva
  5. Stavite ih u pleh obložen pek-papirom. Premažite štrudle umućenim jajetom.
    štrudle sa džemom od šljiva u plehu, pre pečenja
  6. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju.
    ispećena štrudla od slatkog testa spremna za serviranje