Spagetti Carbonara
Servings
4
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesCalories
800
kcalOvo jelo ima bogatu i kremastu teksturu zahvaljujući sosu od jaja i sira. Spaghetti carbonara je univerzalno jelo, pa se može praviti za bilo koju priliku. Za pripremu ovog jela, ključno je paziti da se ne prekuva testenina i da se umak od jaja i sira priprema na niskoj temperaturi kako bi se izbegla grudvica. Naš savet je da se sir izrenda neposredno pre nego što se stavi u jelo kako ne bi postao suviše tvrd i neukusan. Prijatno!
Sastojci
500g špageta
200g slanine
3 jaja
1 šolja parmezana
2 čena belog luka
1 kašičica bibera
so po ukusu
Koraci
- .Skuvajte špagete prema uputstvima na pakovanju.
- Isecite slaninu na kockice i propržite u tiganju dok ne postane hrskava.
- Dodajte iseckani beli luk i pržite još 2-3 minuta.
- Umutite jaja i dodajte parmezan, biber i so.
- Ocedite špagete i stavite ih u tiganj sa slaninom.
- Dodajte smesu jaja i parmezana i dobro promešajte.
Savet
- Ukoliko želite da smanjite količinu masti, možete koristiti dimljenu piletinu umesto slanine.