Ukusni Recepti

Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara

Recipe by admin
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes
Calories

800

kcal

Ovo jelo ima bogatu i kremastu teksturu zahvaljujući sosu od jaja i sira. Spaghetti carbonara je univerzalno jelo, pa se može praviti za bilo koju priliku. Za pripremu ovog jela, ključno je paziti da se ne prekuva testenina i da se umak od jaja i sira priprema na niskoj temperaturi kako bi se izbegla grudvica. Naš savet je da se sir izrenda neposredno pre nego što se stavi u jelo kako ne bi postao suviše tvrd i neukusan. Prijatno!

Sastojci

  • 500g špageta

  • 200g slanine

  • 3 jaja

  • 1 šolja parmezana

  • 2 čena belog luka

  • 1 kašičica bibera

  • so po ukusu

Koraci

  • .Skuvajte špagete prema uputstvima na pakovanju.
  • Isecite slaninu na kockice i propržite u tiganju dok ne postane hrskava.
  • Dodajte iseckani beli luk i pržite još 2-3 minuta.
  • Umutite jaja i dodajte parmezan, biber i so.
  • Ocedite špagete i stavite ih u tiganj sa slaninom.
  • Dodajte smesu jaja i parmezana i dobro promešajte.

Savet

  • Ukoliko želite da smanjite količinu masti, možete koristiti dimljenu piletinu umesto slanine.