Rozen torta
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalSastojci
12 kore za rozen tortu
pola litra mleka
350g kristal šećera
600g oraha
500g putera
300g prah šećera
Koraci
- Pola litre mleka zasladiti sa 350g kristal šećera, staviti u štednjak da provri
- Dodati 600g oraha i sve to prokuvati još jedan minut
- U toplu masu staviti još 500g putera i sve je spremno za filovanje
- Filovanje: red kora, red fila, red kora, rad fila… i poslednja kora je nefilovana
- Tortu staviti na ravnu površinu i umotati u foliju i prtisnuti ravnim teškim predmetom
- Sledećeg dana napraviti fondan i to tako što 300 g prah šećera umutite sa tri kašike vrele vode i dve kašike limunovog soka
- Dodati i jednu kašiku soka od višnje da bi fondan dobio ružičastu boju, pa preliti tortu
- Fondan možemo napraviti i od čokolade i umotati u foliju