Ukusni Recepti

Rozen torta

Rozen torta

Recipe by admin
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Sastojci

  • 12 kore za rozen tortu

  • pola litra mleka

  • 350g kristal šećera

  • 600g oraha

  • 500g putera

  • 300g prah šećera

Koraci

  • Pola litre mleka zasladiti sa 350g kristal šećera, staviti u štednjak da provri
  • Dodati 600g oraha i sve to prokuvati još jedan minut
  • U toplu masu staviti još 500g putera i sve je spremno za filovanje
  • Filovanje: red kora, red fila, red kora, rad fila… i poslednja kora je nefilovana
  • Tortu staviti na ravnu površinu i umotati u foliju i prtisnuti ravnim teškim predmetom
  • Sledećeg dana napraviti fondan i to tako što 300 g prah šećera umutite sa tri kašike vrele vode i dve kašike limunovog soka
  • Dodati i jednu kašiku soka od višnje da bi fondan dobio ružičastu boju, pa preliti tortu
  • Fondan možemo napraviti i od čokolade i umotati u foliju