Rižoto sa pečurkama je klasično italijansko jelo od kog je rezultat bogato i kremasto, a ipak nežno i aromatično jelo. Ovo jelo možete poslužiti samostalno, kao glavno jelo, ili kao prilog uz neki drugi obrok. Ovaj recept je i prilagodljiv i idealan za sve ljubitelje vegetarijanske hrane. Za dodatni ukus, možete dodati malo iseckanog svežeg ruzmarina u rižoto. Prijatno!
Rižoto sa pečurkama
Course: Ručak4
servings10
minutes30
minutes450
kcalRižoto sa pečurkama je klasično italijansko jelo od kog je rezultat bogato i kremasto, a ipak nežno i aromatično jelo. Ovo jelo možete poslužiti samostalno, kao glavno jelo, ili kao prilog uz neki drugi obrok. Ovaj recept je i prilagodljiv i idealan za sve ljubitelje vegetarijanske hrane. Za dodatni ukus, možete dodati malo iseckanog svežeg ruzmarina u rižoto. Prijatno!
Sastojci
1 šolja arborio pirinča
4 šolje pileće supe
2 kašike maslaca
1 kašika maslinovog ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
2 šolje iseckanih pečurki
1/2 šolje belog vina
1/2 šolje rendanog parmezana
so i biber po ukusu
Koraci
- Zagrejte pileću supu u šerpi.
- Isecite crni luk i beli luk na sitno.
- U tiganju zagrejte maslac i maslinovo ulje i pržite crni luk i beli luk dok ne postanu mekani.
- Dodajte iseckane pečurke i pržite dok ne omekšaju.
- Dodajte pirinač i pržite dok ne postane providan.
- Dodajte belo vino i kuvajte dok se vino ne ispari.
- Dodajte jednu po jednu šolju supe i kuvajte dok se pirinač ne skuva.
- Dodajte rendani parmezan i promešajte.
- Posolite i pobiberite po ukusu.