Ukusni Recepti

Rižoto sa pečurkama

Rižoto sa pečurkama je klasično italijansko jelo od kog je rezultat bogato i kremasto, a ipak nežno i aromatično jelo. Ovo jelo možete poslužiti samostalno, kao glavno jelo, ili kao prilog uz neki drugi obrok. Ovaj recept je i prilagodljiv i idealan za sve ljubitelje vegetarijanske hrane. Za dodatni ukus, možete dodati malo iseckanog svežeg ruzmarina u rižoto. Prijatno!

Rižoto sa pečurkama

Recipe by adminCourse: Ručak
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

450

kcal

Rižoto sa pečurkama je klasično italijansko jelo od kog je rezultat bogato i kremasto, a ipak nežno i aromatično jelo. Ovo jelo možete poslužiti samostalno, kao glavno jelo, ili kao prilog uz neki drugi obrok. Ovaj recept je i prilagodljiv i idealan za sve ljubitelje vegetarijanske hrane. Za dodatni ukus, možete dodati malo iseckanog svežeg ruzmarina u rižoto. Prijatno!

Sastojci

  • 1 šolja arborio pirinča

  • 4 šolje pileće supe

  • 2 kašike maslaca

  • 1 kašika maslinovog ulja

  • 1 crni luk

  • 2 čena belog luka

  • 2 šolje iseckanih pečurki

  • 1/2 šolje belog vina

  • 1/2 šolje rendanog parmezana

  • so i biber po ukusu

Koraci

  • Zagrejte pileću supu u šerpi.
  • Isecite crni luk i beli luk na sitno.
  • U tiganju zagrejte maslac i maslinovo ulje i pržite crni luk i beli luk dok ne postanu mekani.
  • Dodajte iseckane pečurke i pržite dok ne omekšaju.
  • Dodajte pirinač i pržite dok ne postane providan.
  • Dodajte belo vino i kuvajte dok se vino ne ispari.
  • Dodajte jednu po jednu šolju supe i kuvajte dok se pirinač ne skuva.
  • Dodajte rendani parmezan i promešajte.
  • Posolite i pobiberite po ukusu.