Pita sa spanaćem i feta sirom je jelo koje se jako brzo priprema, ali se još brže pojede. Ovaj specijalitet je izvrstan domaći specijalitet. Možete dodati malo iseckanog svežeg peršuna u smesu od spanaća i sira za dodatni ukus. Prijatno!
Pita sa spanaćem i feta sirom
Course: RučakServings
6
servingsPrep time
20
minutesCooking time
40
minutesCalories
400
kcalPita sa spanaćem i feta sirom je jelo koje se jako brzo priprema, ali se još brže pojede. Ovaj specijalitet je izvrstan domaći specijalitet. Možete dodati malo iseckanog svežeg peršuna u smesu od spanaća i sira za dodatni ukus. Prijatno!
Sastojci
500g svežeg spanaća
1/2 šolje iseckanog crnog luka
1/2 šolje feta sira
1/2 šolje rendanog sira
3 jaja
1/2 šolje mleka
1/2 šolje pavlake
2 kašike maslinovog ulja
so i biber po ukusu
6 listova filo testa
Koraci
- Prethodno zagrejte rernu na 180 stepeni.
- Isecite crni luk i spanać na sitno.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite crni luk dok ne postane mekan.
- Dodajte spanać i pržite dok ne uvene.
- U činiji umutite jaja, mleko i pavlaku.
- Dodajte feta sir, rendani sir, prženi crni luk i spanać.
- Dodajte so i biber po ukusu i promešajte.
- Stavite filo test u na pleh za pečenje i prekrijte sa prethodno pripremljenom smesom od spanaća i sira.
- Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sav filo test i smesu od spanaća i sira.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta ili dok ne postane zlatno braon.