Grčka salata
Course: SalateServings
4
servingsPrep time
10
minutesCooking timeminutes
Calories
300
kcalOsim što je osvežavajuća i ukusna, grčka salata je takođe izuzetno zdrava zbog svojih sastojaka koji su bogati vitaminima i mineralima. Ova salata je savršen izbor za one koji traže jednostavan, ukusan i hranljiv obrok. Ne zaboravite da dodate začine kako biste joj dodali poseban ukus i aromu. Prijatno!
Sastojci
1 glavica zelene salate
2 paradajza
1 krastavac
1/2 crvenog luka
1/2 šolje kalamata maslina
1/2 šolje feta sira
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika limunovog soka
so i biber po ukusu
Koraci
- Isecite zelenu salatu, paradajz i krastavac na kockice i stavite u posudu.
- Dodajte iseckani crveni luk, kalamata masline i feta sir.
- Umutite maslinovo ulje, limunov sok, so i biber u maloj činiji.
- Prelijte preliv preko salate i dobro promešajte.
Savet
- Možete dodati malo svežeg origana ili peršuna u salatu za dodatni ukus.